Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Veganskt och hållbart vårmode 2020

Våren har kickat igång och det råder speciella omständigheter i vårt samhälle. Vi vill därför passa på att lyfta småföretag som jobbar med att sprida hållbart mode som är helt veganskt! Behöver du några nya plagg till vårgarderoben? Nedan följer 5 tips. #supportyourlocals

Vita sneakers från Humans are vain

1. Sneakers 

Fräscha vita sneakers från det svenska företaget Humans are vain tillverkade av bland annat piñatex (ananasläder), återvunnen bomull och återvunnen plast som har plockats från havet. Finns från storlek 37 till 45 och går på cirka 1 700 kr.

Solglasögon från CHPO

2. Solglasögon 

Snygga solglasögon från det svenska företaget CHPO som tillverkar både klockor och solglasögon. Den här modellen heter Copenhagen och är gjord på 100 procent återvunnen plast, dessutom har de en UV skydd på 400 nm. Finns att köpa för 299 kr.

Rosa ryggsäck från Sandqvist

3. Ryggsäck

Den här populära Sandqvist-ryggsäck Verner är tillverkad av 100 procent återvunnen spillmaterial som gamla PET-flaskor och andrahandsorterade textilier. Materialet är slitstark och vattenresistent. Väskan har ett fack för en 13tum laptop och ett skofack i botten för dig som har extra skor till träning eller jobbet. Den går loss för 1 495 kr.

Grön skjorta från Knowledge Cotton

4. Skjorta

En rejäl skjorta från danska företaget Knowledge Cotton apparel som gör sig perfekt under våren då temperaturen inte är för varm ännu men ytterjackor börjar bli för varma. Skjortan är tillverkad av ekologisk bomull och finns att köpa för 1200 kr.

Veganska träskor från Good guys don't wear leather

5. Träskor

Da Vinci Borwn är klassiska träskor från Good guys don't wear leather. Det veganska mikrofibermaterialet andas, är slitstarkt, fritt från pvc och krom och helt återvinningsbart. Rättvist tillverkade i Sverige och finns att köpa för 1 495 kr.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden