Hoppa till huvudinnehåll
casheuery ny vegansk ekomärkning
Vegokoll

Veganska ostar från Casheury blir EKO - här finns de

De växtbaserade handgjorda ostarna från Casheury i Skåne har sedan tidigare Djurens Rätts märkning I'M VEGAN. Nu är företaget också godkänt som ekologisk tillverkare av produkter med cashew.  Snart kommer dessa lyxiga ostar finnas tillgängliga på många fler ställen runt om i landet.

 

I vintras fick de veganska ostarna från Casheury Djurens Rätts märkning I'M VEGAN.

Skånska osttillverkaren har ett imponerande sortiment med olika smaker av cream cheese såsom t.ex. Bruschetta, Gräslök & Citron och Mix Pepper. Det finns också veganska alternativ till lagrad ost, camembert och vitmögelost.

Samtliga ostar är handgjorda i Skåne och är fria från mejeriprodukter, laktos, gluten och soja. De innehåller heller inga förtjockningsmedel eller konstgjorda konserveringsmedel.

- Vi inspireras av klassiska mejeriprodukter och vi når vår autentiska smak och textur genom att kombinera den högsta kvalitén av ekologiska cashewnötter med traditionell ostteknik,  skriver Casheury på sin hemsida.

Nyligen har Casheury blivit godkänd som ekologiskt tillverkare av cashewprodukter, genom kontroll utförd av SMAK Certifiering AB. I samband med detta har företaget dessutom blivit godkänd som extern leverantör till ICA, vilket betyder att vi kommer få tillgång till osten på fler platser runtom i landet snart.

– Vi har fått förfrågan från alla hörn i Sverige och det känns så häftigt att Casheury har börjat spridas och når fler fans över hela landet. Vårt mål är att ha en återförsäljare i varje stad så att ingen behöver gå utan, säger Simon och Silvia grundare av Cashuery till Välj Vego.

 

Idag finns de lyxiga handgjorda ostarna hos 23 olika återförsäljare från Malmö till Kiruna. Vart exakt de finns, kan du se här.

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden