Hoppa till huvudinnehåll
Fem veganska KitKat vegan uppradade mot en ljusrosa bakgrund.
Vegokoll

Veganska KitKat är tillbaka!

KitKat V, den veganska versionen av den ikoniska chokladen, lanseras nu i 15 europeiska länder. Den bredare lanseringen följer efter ett test i några få länder under 2021, där Sverige var ett av länderna, som bekräftade vad sociala medier-användare redan har sagt: en vegansk KitKat skulle bli en hit!

Den nya KitKat V utvecklades av chokladexperter vid Nestlés forsknings- och utvecklingscenter för konfektyr i York, Storbritannien, KitKats ursprungliga hem. Genom att kombinera Nestlés expertis inom chokladinnovation och alternativ till mejeriprodukter, lyckades de ta fram en perfekt KitKat på enbart växtbaserade ingredienser.

Förra året tog vi beslutet att producera KitKat V i våra forsknings- och utvecklingsanläggningar så att vi kunde ta fram produkten till hyllorna mycket snabbare och testa med våra konsumenter. Responsen från konsumenterna var överväldigande, och vi är nu glada över att lansera i mycket bredare skala. säger Louise Barrett, chef för Nestlé Confectionery Product Technology Center i York.

KitKat V är vegancertifierad och tillverkad av hållbart framställd kakao genom Nestlé Cocoa Plan, med Rainforest Alliance-certifiering. Mjölken i original KitKat är ersatt med ett risbaserat alternativ. Den erbjuder fortfarande den perfekta balansen mellan den krispiga rån och len choklad som folk känner och älskar. Den nya veganska KitKat kommer att produceras på Nestlés konfektyrsajt i Hamburg, Tyskland. Den kommer att säljas i 15 länder över hela Europa, inklusive Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Österrike, Danmark, Sverige, Finland, Lettland, Litauen, Estland, Grekland, Portugal, Polen, Ungern och Nederländerna.

Under hela livscykeln från gård till konsument har KitKat V ett 18 % lägre koldioxidavtryck jämfört med en konventionell KitKat. Detta tack vare bytet till de växtbaserade ingredienserna. Det lägre koldioxidavtrycket har certifierats av Carbon Trust.

Vi ser en stark trend inom mat där fler människor letar efter växtbaserade alternativ, inklusive godsaker. Detta är en av de största lanseringarna någonsin för ett veganskt alternativ av ett stort varumärke, och det visar vårt förtroende för denna trend. Vi är glada över att kunna erbjuda KitKat V till alla de KitKat-fans där ute som bad oss ​​att få det att hända! säger Corinne Gabler, chef för konfektyr för Europa.

Undersökningar över hela världen har visat att människor är intresserade av att utforska mer växtbaserade livsmedel inom olika kategorier. Nestlé är inte sena att haka på trenden.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden