Hoppa till huvudinnehåll
Uppradade kängor i svart och rosa mot en rosa bakgrund
Vegokoll

Veganska kängor från Virón i äppelskinn!

Vad sägs om snygga kängor som är både veganska och resurssmarta? Virón gör skor i äppelskinn, majsläder och mocka från återvunna petflaskor. Alla deras produkter är PETA-certifierade veganska och tillverkade i Europa. Deras mål är att använda så lite nyproducerat material som möjligt, och i stället ta vara på avfall från livsmedelsindustrin och återvunna material.

Virón är ett växtbaserat skovarumärke som säger sig vara en motpol till fast fashion med fokus på cirkulära system. Deras äppelskinn (AppleSkin™) utvinns från matavfall från äppejuiceindustrin i norra Italien, alltså en produkt som annars bara hade blivit matsvinn. De har också skor i majsläder som är tillverkat, likt äppelskinnet, av delar av majs som är en bi-produkt i livsmedelsindustrin. Deras fuskmocka är tillverkat av återvunna PET-flaskor, där cirka 13 petflaskor går åt till ett par skor.

Alla Viróns produkter är PETA-certifierade veganska och tillverkas i Europa.  De visar stolthet i sitt arbete och ett stort engagemang till planeten. Ända sedan starten har de jobbat för att vara så hållbara som möjligt.

Viróns commitment statement är: We Stand Strong in our Holy Trinity of Beliefs: For the Planet, the Animals & the People. Equally.

Varje sko har en egen livscykel, och Virón har skapat ett så kallat "stängt loop-system" där kunden kan skicka tillbaka sina slitna sulor till fabriken, där de sedan görs om till ett par nya skorDe arbetar även med Green Shoes 4 All för att kunna spåra deras koldioxidavtryck genom hela leveranskedjan och kommer att kunna ge exakt information när deras första produktion i september är klar.

Sugen på att handla djurvänligt? I Djurens Rätts shop hittar du kläder, böcker, grejer till köket, affischer och massor annat. Samtidigt som du handlar stöder du vårt arbete, bra va?

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden