Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Vegansk milkshake på MAX

Dagen som vi ivrigt väntat på är äntligen här! MAX testlanserar vegansk milkshake på utvalda platser. 

Max släppte en sneak peak redan 27 mars på deras egna Facebook när de livesände tillsammans med Therése Lindgren och Johan Hedberg

Då avslöjades att deras milkshake snart skulle bli helt växtbaserad men att lyxshaken skulle fortfarande toppas med ko-grädde. Nu har första testet nått marknaden och det är Stockholmare, närmare bestämt i Högtorget, som är först ut med att smaka den veganska milkshaken.

Med den nya shaken får alla shakeälskare ett ännu godare alternativ än den milkshake vi har nu på menyn. Jag är supernöjd med smaken och krämigheten i den här växtbaserade shaken.
Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Planen är att den helt ersätter den nuvarande milkshaken i smakerna vanilj, choklad och jordgubb. Det erbjuds även en Lyxshake variant med frukt och bär som ger lyxig och god smak.  Den kommer att finnas i smakerna jordgubb och blåbär (och under veckan i päronsmak just i Högtorget)

Basen på shaken är gjord av kokosmjölk och kokosfett.  Hamburgerkedjan börjar med att testa den i maj på ett antal utvalda MAX-restauranger. Först ut är MAX Hötorget. Sedan kommer den att testas på restaurangerna i Luleå city, Umeå city, Uppsala city, Göteborg Gamla Ullevi och Malmö city. Om gästerna är nöjda med smak och kvalitet är målet att lansera shaken under sommaren i alla restauranger. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden