Hoppa till huvudinnehåll
Diverse veganska råvaror på ett bord, grönsaker, baljväxter, spannmål osv
Vegokoll

Vegansk matlagningstävling av Nordrest

Foodserviceföretaget Nordrest har anordnat en växtbaserad matlagningstävling riktad mot skolkockar. På plats fanns både Oatly, Unilever och Lantmännen med deras växtbaserade utbud. 

Nordrest är ett foodserviceföretag som erbjuder restaurang- och cafédrift åt företag, fastighetsägare, sjukhus, skolor och äldreomsorg. De serverar kring 25 000 skolmåltider dagligen! De ligger i framkant när det kommer till hållbarhet och för att främja kreativitet i det gröna köket anordnade de en matlagningstävling med fokus på det växtbaserade

 

Många av våra skolkockar kommer från restaurangbranschen och har redan kunskap om hur en tillagar kött, men den växtbaserade kosten är en  utmaning som vi vill utveckla. Därför valde vi att bara ha växtbaserade ingredienser.
- Magnus Lundgren, affärsområdeschef för utbildning inom Nordrest

Tävlingen var en del av Nordrests inspirationsdagar, varje tävlingsdeltagare jobbar på någon av deras verksamheter och har ansökt och sedans lottats ut för att vara med och delta. De är med och tävlar om en matresa i Italien. Ett tiotal deltagare fick ta del av en låda från Sorundas grönsakshall fylld med rotfrukter, säsongens grönsaker och kryddor. Dessutom stod Unilever för smaksättare som fonder och senap, Oatly bidrog med havrebaserade mejerier och Lantmännen bidrog med diverse gryner och bönor.

Att  erbjuda växtbaserat är ett sätt att minska företagets koldioxidutsläpp, men det är också ett sätt att bemöta den växande efterfrågan på veganska alternativ. 

Offentliga måltider utgör en stor del av vår mat i Sverige. Det är viktigt att aktörer inom branschen tar ansvar och erbjuder växtbaserade alternativ. Vi tycker därför att det här initiativet av Nordrest är toppen och hoppas fler väljer att följa i deras fotspår.
- Nathalie Söderström, ansvarig för företagsrelationer på Djurens Rätt

 Vi vill behålla våra kockars kreativitet och glöd, denna tävling är till för att kunna fortsätta inspirera flera att laga god växtbaserad mat
Magnus Lundgren, affärsområdeschef för utbildning inom Nordrest

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden