Hoppa till huvudinnehåll
kock saltar grönsaker
Vegokoll

Vegansk matlagningstävling 2020

Plantable Cooking Contest tar för tredje året i rad nu emot bidrag för 2020 års tävling. Vill du utmana dig själv i köket genom att laga växtbaserad gourmetmat? Vill du skapa en inspirerande rätt med former, texturer och smaker utöver det vanliga? Då har du en unik chans att söka till Plantable Cooking Contest 2020!  Skicka in ditt bidrag senast den 28:e juni

Idag är det extra viktigt att utvecklingen av det växtbaserade köket fortsätter framåt. Tävlingens syfte är att väcka och driva på matlagarens uppfinningsrikedom och experimentlusta, att gynna och bidra till trender inom vegetarisk matlagning och att få gemene man att bli ännu mer intresserad av att äta mer växtbaserad både hemma och på restaurang. 

Tävlingen är öppen för både professionella kockar och andra matlagare som lagar mat på professionell nivå. Målet är att hitta guldkorn och kanske till och med en och annan ny klassiker. Tävlingen riktar sig primärt till deltagare från Sverige men accepterar bidrag från hela världen. 

Anmäl dig senast den 28:e juni här

Därefter väljs 6 finalister som deltar i finalen som äger rum på Royal Park Hotel i Stockholm den 29:e-30:e augusti. 

Där avgör en jury vilken rätt som slutligen vinner. Bedömningskriterierna är bland

annat smak, presentation och innovation, och även hållbarhetstänk är viktigt.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden