Vegansk fisksås & ostronsås
En ingrediens som används i massor av asiatisk mat är fisksås. Den har en distinkt smak och används till allt från klassisk Pad Thai till vardagsmat som fiskpinnar. Ostronsås används ofta i wok och är en brun, trögflytande sås. Nu kan du veganisera dina asiatiska favoriträtter utan att behöva utesluta dessa smaksättare!
Har ni kanske varit med om att ni har beställt en vegansk Pad Thai på en restaurang som inte har så bra koll på det veganska köket? Då har ni kanske också upplevt många smaklösa versioner av rätten. Tar man bara bort fisksåsen utan att ersätta den med något annat så kan resultatet bli rätt smaklöst tyvärr. Men som tur är så finns växtbaserade versioner av favoriterna i det asiatiska köket: vegansk fisksås och vegansk ostronsås.
Vegetarisk Fisksås, Stor Flaska 500ml
Vegansk fisksås som kan användas som ett superbra substitut för fisksås i främst thailändska och Vietnamesiska maträtter. Just fisksås är ofta lite av en hemlig ingrediens som sätter pricken över i:et i asiatisk matlagning. Med denna veganska variant kan du lätt få till den autentiska smakprofilen.
Vegetarisk Ostronsås Healthy Boy 300ml
En favorit när det kommer till thailändsk matlagning, Mushroom Vegetarian Sauce! Denna tjockare sojabaserad sås smaksatt med svamp ger ett välbehövligt djup av umami till dina favoriträtter och sätter framför allt pricken över i:et när det kommer till thailändska recept. Perfekt veganskt substitut till ostronsås, men en fantastisk sås i sin egen rätt. Kan användas i stället för vanlig thailändsk sojasås när du vill ha en djupare smak av umami och svamp.
Dessa såser finns att köpa i välsorterade asiatiska butiker, men de går även att beställas hos drakfrukt.se.