Hoppa till huvudinnehåll
Olika veganska tacoprodukter och tillbehör på ett bord
Vegokoll

Vegansk cheese dip

Frankful är företaget bakom den veganska ostdippen som alla snackar om. Frankful® står för “frank, honest and hopeful” och är ett nytt varumärke från Orkla som vill ta sig an klimatproblematiken kring produktion och konsumtion av mat. Varumärket är växtbaserad.

vegansk ostdip från Frankful

“Vårt mål är att all mat som Frankful® står bakom ska vara klimatneutral, kanske till och med klimatpositiv en vacker dag. Och vi vill få med alla på resan! Så många som möjligt ska känna att även de små besluten betyder något. Varje litet steg tar oss framåt. Den stora skillnaden kommer när vi alla förändrar sättet att konsumera mat. Så låt oss börja, en tugga i taget.”  Så beskriver företaget sig själva på sin sajt. Den stora snackisen från deras sortiment är Frankful Ch**se Dip som är en krämig och vegansk dipp med en härligt mild smak av ost.

Men förutom ostdippen så finns även tortillachips med bland annat ostsmak, färs gjord av ärtor och smaksatt med tacokrydda samt riven vegansk ost.  Du hittar Frankful på tacohyllan och frysdisken.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden