Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk chokladtårta från Chokladfabriken
Vegokoll

Veganhelg hos Chokladfabriken

Är du frisk och symptomfri så kan du besöka Chokladfabrikens veganhelg på Renstiernas gata 12 Stockholm under hela helgen från kl 10.00 imorgon.  Redan nu kan den som äter växtbaserat hitta goda alternativ på Chokladfabrikens hyllor runt om i Stockholm. Men till helgen 21-22 mars bullar de upp med ännu fler veganska godsaker i Södemalmsbutiken, det blir tårtbuffé, bakelser, chokladbollar och praliner. 

På Chokladfabriken tillverkas sedan 1997 klassiska praliner, bakelser, tårtor och bakverk. I takt med att allt fler väljer växtbaserade godsaker har efterfrågan förändrats. Sedan några år tillbaka har ägarna Martin och Ellinor Isaksson därför kompletterat sortimentet med växtbaserade praliner, en vegantårta och en veganbakelse.

 Som klassiskt skolad konditor har jag alltid jobbat med smör, ägg och grädde för smakens och konsistensen skull, säger Martin Isaksson. Tidigare fanns det inga likvärdiga alternativ. Nu börjar det dyka upp intressanta växtbaserade råvaror som gör det möjligt att skapa veganska praliner och bakverk – som alla vill äta. Smaken måste alltid komma först.

Veganhelg vid Tjärhovsplan

Många som definierar sig som veganer har redan hittat till Chokladfabriken. För deras skull, men också för att utmana sig själva att tillverka mer växtbaserat, drar man nu igång Veganhelgen den 21-22 mars. Premiären sker enbart i Södermalmsbutiken på Renstiernas gatan 12, men de mest uppskattade bakverken och pralinerna kan sedan dyka upp i alla Chokladfabrikens fem butiker. Vad händer då under en veganhelg?

 Sopplunchen som alltid är vegetarisk kommer att vara vegansk, liksom tårtbuffén efteråt, säger Ellinor Isaksson. Det kommer att finnas flera veganska bakelser, tårtor, bakverk och praliner. En ask med växtbaserade praliner ska man kunna köpa! Och så bjuder vi på provsmakning. Av vad vet vi inte än, men av något väldigt gott.

Växtbaserat och jättegott

Flera av Chokladfabrikens ursprungliga produkter är av naturen växtbaserade, som de mörka chokladkakorna och mintkyssarna. På samma sätt som att vem som helst kan köpa en bit mörk choklad hoppas Ellinor Isaksson att fler ska bli nyfikna på de växtbaserade produkterna.

Man ska inte behöva fråga efter något veganskt till fikat. Det ska finnas ett brett utbud även för den som vill äta växtbaserat. Men när de växtbaserade bakverken och pralinerna är välgjorda och jättegoda kan vem som helst lika gärna välja dem. Då väljer man som vanligt, efter vilken smak man är sugen på.

Vilken av de nya smakerna man blir mest sugen på återstår att se under Veganhelgen på Chokladfabriken, Renstiernas gatan 12, den 21 mars kl 10-18 och 22 mars kl 11-18. 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden