Hoppa till huvudinnehåll
Växtbaserade Babybel-ostar i grönt vax framför produktpåsen mot en grön bakgrund.
Vegokoll

Växtbaserad Babybel har nått Storbritannien & USA

Med sin distinkta röda vaxförpackning framkallar Babybel fram nostalgiska minnen av snabba mellanmål från barndomen. Men även om nostalgi kan locka vuxna till varumärket, hoppas Babybel att en modern twist kommer att inspirera en ny generation fans: Babybel Plant-Based.

Det franska ostmärket Bel Group har lanserat en vegansk version av sina berömda Babybel-ostar. För att återskapa matupplevelsen från originalet kommer de veganska miniosthjulen också inslagna i vax, men i stället för den klassiska röda färgen är de nya mejerifria ostarna täckta av ett avdragbart grönt vax. De nya Babybel växtbaserade ostarna är certifierade av The Vegan Society och berikade med kalcium och B12. Babybels veganska ostar säljs även i återvinningsbara förpackningar.

We’ve seen overwhelming demand for the development of a vegan-friendly Babybel over the years, and with the plant-based market continuing to grow substantially, the new launch is perfectly timed to meet this consumer appetite, berättar Babybels varumärkeschef Ollie Richmond för The Grocer.

Den växtbaserad versionen av den klassiska Babybel-osten lanserades i Storbritannien i januari i år, och finns numera även tillgänglig i USA. Babybel säger att dess växtbaserade sort härmar samma goda smak av den traditionella osten, fast nu i en växtbaserad version. Den nya osten har en mjuk, slät och krämig konsistens och är utvecklad för att smaka som mozzarella. Den växtbaserade osten är något tunnare, och färgen är något ljusare. Texturmässigt är de två ostarna anmärkningsvärt lika.

Bel Brands säger också att den växtbaserade ostliknande nostalgin fortsätter att växa då en växtbaserad version av The Laughing Cow beräknas komma 2023. Vågar vi hoppas på att dessa når Sverige snart?

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden