Hoppa till huvudinnehåll
The label in front of the Burger King, hamburger fast food restaurant, showing that they have vegetarian option.
Vegokoll

Världens första köttfria Burger King öppnar i Tyskland i sommar

En Burger King-restaurang i Cologne, Tyskland kommer bara att servera veganska nuggets och burgare med växtbaserat kött producerade av europeiska varumärket The Vegetarian Butcher. Det är ännu oklart om det kommer vara ett helt veganskt eller vegetariskt Burger King.

Den första helt köttfria Burger King-restaurangen kommer att öppna under en begränsad tid nu i sommar i Cologne, Tyskland. Det är sajten VegNews som skriver att mellan den 7-11 juni 2021 kommer detta Burger King bara att servera växtbaserat kött som kommer från The Vegetarian Butcher. 

Under den här tiden kommer Burger King Tyskland också ha premiär för sin senaste rätt: en växtbaserad version av Chicken Royale - en extra lång burgare med panerad kycklingfilé, sallad och majonnäs.

Det var i september 2020 som Burger King la till veganska kycklingnuggets producerade av The Vegetarian Butcher på sin meny i Tyskland. Dessa sojabaserade nuggets, som serveras med vegansk dipp, friteras separat i fritöser som endast används för just växtbaserade produkter. Tyska kunder kan också beställa veganvänliga burgaren Rebel Whopper.

På svenska Burger Kings är det veganska alternativet som finns på menyn idag Plant Based Whopper.

I skrivande stund är det inte klart om menyn hos den tillfälligt helt vegetariska Burger King-restaurangen i Cologne kommer att ha en meny helt fri från animaliska ingredienser, såsom mejeriprodukter.   

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden