Hoppa till huvudinnehåll

Välj Vego testar: Nya växtbaserade brunchen på Radisson Blu Royal Park

Sedan några veckor tillbaka har den veganska brunchen på Radisson Blu  Royal Park  i Stockholm varit tillbaka - fast i ny tappning. Istället för en buffé går det nu att avnjuta en avsmakningsmeny på lördagar - vilket Välj Vegos Sarah gjorde en lördag i oktober.

Radisson Blu Park Royal har tidigare haft en växtbaserad brunchbuffé på söndagar. Nu är de tillbaka med ett nytt koncept: fortfarande 100% växtbaserat men med en avsmakningsmeny, vita dukar, livemusik och begränsat antal platser som får det hela att kännas väldigt exklusivt och lyxigt.

Varje lördag kl 13:00 drar brunchen igång. När jag först fick höra att den skulle pågå ända fram till kl 16 tänkte jag "Hur är det möjligt att en brunch håller på så länge?" men efter att ha rullat därifrån strax innan 17 förstod jag varför.

Atmosfären med den härliga livemusiken och de olika överraskande rätterna gjorde att fyra timmar flög förbi. Och även fast varje portion var väldigt liten, så gick jag därifrån mätt som en amerikansk pannkaka-plätt (som var en av rätterna som serverades den lördagen).

Jag innan jag började äta av brunchen vs. jag när jag fick in en av de sista rätterna... "Jag vill äta mer - men går det?"-mode! Kan du gissa vilken som är vilken?

 

Hur som helst så har Royal Park låtit sina växtbaserade kreatörer bidra  med idéer till brunchen som kommer med olika rätter varje lördag. Vad som utlovas är alltid en välbalanserad 5-rätters kreation som visar på hur gränslöst det växtbaserade köket verkligen är.

Menyn är inspirerad från världens alla hörn precis som våra medarbetare och kännetecknas av rätter med inslag från vår egen produktion i John & Co:s växtlabb. 

Det första jag och mitt sällskap möttes av när vi blivit ledda till vårt bord var att det var dukat med flera nibbles som en för-förrätt ungefär. Bland annat inlagda grönsaker,  olika typer av hummus och bröd.

 

Sedan började rätterna serveras en efter en. Och detta serverades när jag besökte den (vad som kändes som) högtidliga brunchen.

Libsticka buljong serveras med kolgrillad purjolök och mandelmiso

 

Grön örtpuré, smaksatt med ängsyra och mejram, serveras med potatischips, granatäpplekaviar, vegansk creme fraiche, marinerat sesamblad och fänkålsdill

 

Kronärtskocka med cashewostkräm, grönkål, mynta, frisésallad, krutonger & körvel

 

Rödbetstartar med vegansk äggula, friterad kapris, dijonemulsion & dansk krass

 

Paprikamarinerad jordärtskocka på purpurkål, med isört, ostronblad, vitvinssås, champagneskum & friterad salvia

 

Portabello Wellington med kastanjeduxelles, serveras med karamelliserade polkabetor, rödvinsås & citrontagetes

 

Amerikanska pannkakor med bär och lönnsirap

 

Hallonmoussetårta med rabarbercoulis, råhyvlad rabarber, frystorkat hallon & citronmeliss

 

Godisbicka med saltkolapralin, rawfoodboll, citrontartlett, hasselnötspralin

 

Den veganska äggulan

Det jag speciellt fastnade för på grund av dess coolhet  var den veganska äggulan - som verkligen både såg ut- och smakade som  äggula från djur (så som jag minns smaken av det i alla fall, jag har några vegan-år på nacken)

Royal Park Stockholms veganska ägg  görs med  så kallad molecular gastronomy teknik med olika mineraler för att få  den att stelna. Med hjälp av svart salt får den doften och smaken av ägg och det är gurkmeja som ger den gula färgen. 

Spana in videon för att få en liten inblick i äggupplevelsen!

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden