Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Valio lanserar vegansk mozzarella

Valio utökar sitt växtbaserade sortiment med att lansera en ny ost: Oddlygood® Veggie grated mozzarella. Med sina smältegenskaper passar den perfekt till en krispig och vegansk pizza.

Det var 2018 som Valio lanserade prouktserien Valio Oddlygood Veggie. Nu får den tillskott av Oddlygood® Veggie grated mozzarella, en mozzarellavariant i riven form alltså. Hela produktserien får i samma veva en helt ny förpackningsdesign för att lättare särskilja produkterna åt.

Den rivna mozzarellan är ett växtbaserat alternativ till ost. Den ska enligt företaget ha bra smältegenskaper som passar perfekt när man vill göra en frasig pizza eller en varm toast. Osten går också att använda i såser eller som topping på salladen.

- Våra växtbaserade alternativ till ost har gjort succé och en mozzarellavariant har efterfrågats av konsumenterna, säger Frida Malmqvist, på Valio Sverige.

Oddlygood® Veggie grated mozzarella innehåller ingredienser som kokosfett, potatisstärkelse och potatisprotein. Den är dessutom helt glutenfri och innehåller vitamin B12 och D2. 

Nyheten finns från vecka 11 i dagligvaruhandeln. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood® Veggie grated mozzarella 150 gram är 24,90 kr.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden