Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Två nyheter från pastejköket

Pastejköket kommer med två nyheter i vinter; den ena lättkryddad, mild och järnrik och den andra orientaliskt kryddad med spiskummin och paprika. Två goda vegetariska alternativ till smörgåsen eller varför inte som topping på ett kex till fredagsmyset.

Efter den framgångsrika lanseringen av en vegetarisk pastej smaksatt med karljohansvamp lanserar Pastejköket nu två uppföljare. Pastejkökets Vegetarisk Pastej Mild och Järnberikad är en lättkryddad variant med barnvänlig smak, gjord på ärtprotein och som berikats med extra järn. Ett härligt pålägg till frukosten, matsäcken eller mellanmålet. Det tillsatta järnet är något som efterfrågats av många vegetarianer och veganer. 

Pastejkökets Vegetarisk Pastej Orientalisk är en pastej gjord på ärtprotein med en tydlig och kryddig smak av paprika och spiskummin. Den har en smak inspirerad av traditionell hummus, men i konsistensen är det en matigare pastej som passar perfekt till snittarna, som ett ”innan maten snack” eller till mellanmålet.


- Efter det fina mottagandet av vår första vegetariska pastej vill vi bjuda på ytterligare valmöjligheter i pastejhyllan. Den orientaliska pastejen inspirerar till nya konsumtionstillfällen med vegetarisk pastej. Den mildare varianten passar hela familjen och ger dessutom en järnberikad start på morgonen, säger Pontus Egnér, Marknadschef, Pastejköket.

Produkterna finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker från och med vecka 4, 2018. Rekommenderat pris är cirka 21,90 SEK för en förpackning om 200 gram Vegetarisk Pastej Mild och Järnberikad eller Vegetarisk Pastej Orientalisk 190 gram. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden