Hoppa till huvudinnehåll
Två olika veganska matlådor
Vegokoll

Två nya matkassar från Enkla kassen

Nu lanserar Enkla Kassen två nya matkassar med smarrig vegomat, Belugakassen & Tahinikassen! Första Belugakassen levereras tisdag den 1 oktober och första Tahinikassen tisdag den 8 oktober.

Enkla kassen utökar sitt sortiment med två nya kassar -  Belugakassen & Tahinikassen! Enkla Kassen består av fem olika matkassar med totalt 15 recept. Varje matkasse kommer i en låda som innehåller tre recept som ger fyra portioner per recept. Totalt är det 12 måltider du får för enbart 399 kr. Recepten på de nya kassarna kommer att vara Potatissallad beluga, Solrosotto och Belugabolognese samt  Buddha bowl, Tahinigryta och Zucchini one-pot pasta. 

Enkla Kassens vision är att göra det enkelt att äta mer hållbart. Företaget som enbart erbjuder veganska matkassar levereras på flest platser i Sverige eftersom de inte innehåller råvaror som kräver kylning - med andra ord är det bara skafferivaror och tåliga grönsaker som åker med. Detta minskar svinn och gör att t.ex Best Transport kan köra ut leveranser till flera. 

I en kundundersökning som Enkla kassen utförde framgick det att majoriteten, 80 procent av deras beställare, äter en blandkost vilket tyder på att kassen fungerar som ett verktyg för de som vill äta mer hållbart. 

Under de två år som gått sedan Enkla Kassen startades har de hjälpt över 2000 hushåll att laga mer växtbaserad vardagsmat. De siktar på att inom två år ha levererat en miljon portioner växtbaserad mat.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden