Hoppa till huvudinnehåll
Händer hackar gräslök och det ligger ett par veganska korvar på en panna intill
Vegokoll

Snart kan du köpa hem vegankorven från IKEA

IKEA:s veganska korvar - som i början av 2018 började testsäljas på IKEA i Malmö för att sedan lanseras på alla IKEA-varuhus runt om i Europa och USA i augusti - har redan blivit en succé. Sedan lanseringen i augusti har det sålts över 5 miljoner veganska korvar på IKEA! Nu ska kunderna kunna köpa hem korvarna.

Vegankorvarna - som består av grönkål, röda linser, quinoa, lök och morötter - ska säljas i 10-pack förpackningar under namnet Korvmoj (!) i hopp om att personer ska kunna göra grönare val i vardagen.

Med ett koldioxidavtryck som är cirka sju gånger lägre än en vanlig köttkorv vill IKEA underlätta för konsumenter att göra hållbara och hälsosamma val. Korvarna kommer först att lanseras i Sverige och nå resten av Europa under fortsättningen av mars och april 2019. IKEA i USA och Asien förväntas också få tillgång till de veganska korvarna kort därefter.

 Priset förväntas ligga på 2,99 £, eller cirka 33 svenska kronor.

När vi började utveckla vegokorven frågade vi oss själva: Har en växtbaserad korv potentialen att bli älskad av lika många som den traditionella varmkorven? För mig är framgången med vegokorven i Bistron och nu lanseringen av KORVMOJ en bekräftelse av våra förhoppningar och lyfter verkligen detta växtbaserade alternativ till samma nivå som vår ikoniska varmkorv.
- Michael La Cour, VD IKEA Food Services AB

Korvarna som serveras i butik serveras tillsammans med surkål och rostad lök och kostar 5 kronor.

Som en av världens största korvförsäljare kan vi påverka globalt. Vi ser det som vårt ansvar och en fantastisk möjlighet att servera mat som är bra för planeten.
Michael La Cour, Managing Director på IKEA Food Services AB

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden