Hoppa till huvudinnehåll
Nachos i en tallrik med guacamole i mitten
Vegokoll

Snacks och tilltugg

Vi samlat våra topp snacks för filmkvällen, fotbollskvällen eller till din seriemaraton. 

Chillinötter

Knapriga, salta, söta och med sting! Chilinötter är en perfekt snacks till alla tillfällen men särskilt goda när vi kollar på sport. Majoriteten av chilinötterna ute på marknaden är veganska. Några få innehåller karmin (E120) och några få företag har mjölksocker i dessa. Både Estrellas, Icas och Eldorados är veganska. 

Linschips

Är det någon som minns livet innan linschips? Oklart, Sourcream and Onion från Estrella är fortfarande favoriten. OLW kom också ut med en variant som tyvärr innehåller mjölk.  Estrellas Dill och Gräslök är också veganska och helt fantastiskt goda! 

Chips

Chips av helt vanliga hederliga potatisar är fortfarande nummer ett bland snacks. Det finns en uppsjö av veganska varianter. Låt inte namn som Sour cream eller BBQ skrämmas, många är faktiskt helt veganska ändå. Använd vår app Vegokoll för att enkelt avgöra vilka som är veganska direkt i butiken. OLW’s 3 X lök är en storfavorit! 

Tapenade

Tapenade med brödpinnar är supergott Och visst känns det lyxigt och vuxet? Zeta har en uppsjö med veganska sorter. Créme av kronärtskockor kan vi varmt rekommendera med brödpinnar eller kex. 

Popcorn

Den här klassikern går inte att underskatta och är nästan alltid veganskt. Det finns en stor variant av varumärken som du kan poppa själv eller som är färdiga i påse. Se dock upp för smörpopcorn och sådana med ostpulver på. 

Pringels

Pringles är mångas favoritchips. Det som är riktigt bra med dessa är att de markerar sina förpackningar tydligt med veganskt så att det inte går att ta fel. Deras mest otippade veganska smak är nog skinksmaken. Den är dock lite svår att få tag på! 

Nachos and guacamole

Nachochips och guacamole. Behöver vi ens säga mer? Se till att göra din guacamole med lite citron eller lime så att den behåller sin fina gröna färg under matchen. Nachochips är nästan alltid veganska. Det finns givetvis en del med ostpulver som är bra att se upp för.

Dipp dipp dipp

Olika dipp - köp Oatlys veganska cremé fraiche eller Alpros naturella “kvarg” och blanda ut med dina favorit-dipp. Många är veganska, våra topp 3 är: Holiday, Onion och Grill dippmix från Estrella. 

Ostbågar

Vill du lyxa till det kan du köpa veganska ostbågar. Dessa är betydligt svårare att få tag på men värt besväret. Det finns en del från Hippeas som finns på bland annat Goodstore i Stockholm samt två varianter från Eat real som finns mer utspridda i landet. 

Vissa företag är helt klart bättre än andra på att använda andra ingredienser än mjölk. Det är alltså inte i ett samarbete med Estrella vi skriver inlägget, de råkar bara ha massa veganskt.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden