Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Simple Feast ska få stockholmarna att äta grönt

Köpenhamnsbaserade startupen Simple Feast lanseras nu i Stockholm. Genom deras tjänst kan alla stockholmare få tillgång till ekologisk, hållbar och växtbaserad mat framtagna av stjärnkockar.

Alltsammans levereras direkt till dörren och tillagas på mindre än tio minuter. Med fokus på miljö och hälsa vill Simple Feast hjälpa människor att äta mindre kött. Företagets affärsidé, att utveckla kreativa matkoncept med växtbaserade ingredienser, har på kort tid blivit en enorm succé i Danmark. Nu lanseras tjänsten i Stockholm och förväntningarna är stora.

– Det går otroligt bra för Simple Feast i Danmark och vi har de senaste månaderna sålt slut vilket är ett bevis på att det vi gör är bra. Kvalitet är viktigast, det ska inte vara någon uppoffring alls att sluta äta kött. Därför ser vi till att våra rätter håller en nivå som tidigare inte erbjudits i liknande tjänster, säger Sam Myers, expansionschef på Simple Feast.

Simple Feast grundades 2015 av danskarna Jakob Jønck och Thomas Ambus. Måltidslösningen är leveranser av förbokade boxar innehållandes tre måltider. Alla ingredienser är hundra procent ekologiska och redo att serveras inom 10 minuter. Leveranserna sker i helt återvinningsbara boxar och maten lagas av stjärnkockar för att säkerställa att resultatet blir något utöver det vanliga. Det går att välja mellan vegetariskt och veganskt.

– Klimatförändringarna är på riktigt och vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia. Det var därför vi grundade Simple Feast. Vi vill ge människor en möjlighet att kunna hjälpa till i kampen mot klimatförändringarna. Att inte äta kött är det i särklass bästa sättet för människor att bidra, säger, Jakob Jønck, VD och en av grundarna av Simple Feast

Vi vill ge människor en möjlighet att kunna hjälpa till i kampen mot klimatförändringarna. Att inte äta kött är det i särklass bästa sättet för människor att bidra.
Jakob Jønck, VD och en av grundarna av Simple Feast

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden