Hoppa till huvudinnehåll
Pernilla Nyrensten Revolution Race
Vegokoll

RevolutionRace börsnoteras - och säger nej till päls

Funktionella och färgglada friluftskläder har varit framgångsreceptet för RevolutionRace. Under 2021 börsnoteras företaget, vilket betyder att grundare och VD Pernilla Nyrensten den första kvinnan i Sverige att gå från startup till börsen. Dessutom ansluter sig nu företaget till Pälsfria listan och säger därmed nej till den hemska pälsindustrin.

Det hela började i pappas garage i Borås för ungefär åtta år. Idag är Pernilla och Niclas Nyrenstens företag RevolutionRace värderat till miljarder och är på väg in i Stockholmsbörsen.

Det betyder att Pernilla Nyrensten blir den första kvinnliga grundaren av ett företag som sitter kvar som VD när bolaget börsnoteras - och då ska tilläggas att Stockholmsbörsen har funnits i 160 år.

 Det är verkligen på tiden och jag är så glad att jag blir den första men jag hoppas verkligen att jag bara bryter glastaket nu. Så nu kommer det att komma väldigt många fler efter mig tror jag, sa Pernilla Nyrensten när hon gästade TV4:s Nyhetsmorgon den 16 maj.

RevolutionRace säljer funktionella kläder för den som gillar att vara ute i naturen. Idag säljer företaget till 35 länder i månaden och har sålt över en miljon byxor i hela världen. 

RevolutionRace ansluter sig till Pälsfria listan

RevolutionRace kommer att börsnoteras under 2021 och nu tar företaget ett stort steg i ansvaret för djuren - de ansluter sig till Pälsfria listan och säger därmed nej till päls.

Pälsfria listan är en del i det internationella samarbetet Fur Free Alliance. I detta nätverk ingår bl.a. Djurens Rätt och flera andra djurrätts- och djurskyddsorganisationer från länder världen över.

Fur Free Alliance arbetar för en pälsfri handel genom att öka medvetenheten hos allmänheten och klädföretag om de grymheter som pälsindustrin utsätter djur för. Detta görs bl.a. genom Fur Free Retailer Program, i Sverige kallad Pälsfria listan.

Alla företag på Pälsfria listan har antagit en pälsfri policy och säljer inte någon form av djurhud som kommer från djur som fötts upp eller jagats och dödats med det huvudsakliga syftet för sin päls.

 På RevolutionRace älskar vi alla djur, stora som små! För oss är det självklart att inte använda riktig päls i någon av våra produkter, säger Pernilla Nyrensten.

Sugen på att handla djurvänligt? I Djurens Rätts shop hittar du kläder, böcker, grejer till köket, affischer och massor annat. Samtidigt som du handlar stöder du vårt arbete, bra va?

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden