Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk halloween godis

Veganska cake pops

Dessa cake pops är superenkla att göra och innehåller enbart 4 ingredienser. Du kan också piffa upp de inför halloween och låta barnen få skapa sina egna cake pops med läskiga motiv!

40-50 min
Barnvänligt
Sojafritt
Glutenfritt
Efterrätt
Fika

Ingredienser

10 portioner
2 bananer
1/2 dl jordnötssmör
200 g vegansk choklad, gärna i två olika färger
Strössel, nötter eller annan topping

Övrigt

Grillpinnar
  1. Börja med att skiva bananerna i relativt tjocka skivor om cirka 1 cm. 
  2. Bre på hälften av skivorna med jordnötssmör och sätt ihop med en bananskiva utan jordnötssmör. 
  3. Dela dina grillpinnar i mitten och stoppa en pinne mellan varje bananmacka. Låt vila i frysen i 30 minuter. 
  4. Smält chokladen, tänk på att choklad är känslig för temperatur. Varmt vattenbad rekommenderas. Om du använder mikrovågsugn är det viktigt att inte värma mer än 30 sekunder i taget för att inte bränna chokladen. Det går bra med både mörk choklad och mjölkfri vit eller ljuschoklad. 
  5. Ta ut dina cake pops och doppa de i chokladen och låt rinna av. Strö på strössel eller låt chokladen stelna innan du börjar måla med choklad i annan färg på dina cake pops. Använd en tandpetare för att måla på dina cake pops.
    Vegansk halloween godis

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden