Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk snickers

Vegansk snickerskaka

Kärt barn har många utseenden. Den här kakan liknar liksom inte Snickers rent utseendemässigt, men smakar lite likt, men konsistensen stämmer inte alls. Men jag tycker den kan få kallas Snickerskaka ändå. Vegansk är den i alla fall!

30 min
Under 30 min
Fika

Ingredienser

8 portioner
1 dl socker
1 ½ dl ljus sirap eller agavesirap
1 burk jordnötssmör (340 gram)
4 dl cornflakes
4 dl krossade riskakor
1 dl kokosflingor
200 gram mörk choklad
  1. Smält socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull. Det ska blandas till en len sörja av godsaker. Under tiden krossar du riskakor i en bunke, blandar ner cornflakes och kokos.

  2. Häll den smälta jordnötssörjan i bunken och blanda väl. Låt det svalna lite så kan du använda händerna och hjälpa till med. Tryck sedan ut massan på ett bakplåtspapper, den ska vara 1-2 cm hög beroende på hur tjock snickers du vill ha.

  3. Smält choklad i vattenbad och häll det över kakan så det blir ett jämt lager. Ställ in det hela i kylen tills chokladen stelnat.

  4. Sedan kan du skära i så stora bitar du önskar. Förvara i kylskåp och ta fram lagom tills gästerna kommer eller din favoritserie börjar på tv.



 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden