Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Tacopaj

Är du lite trött på att äta tacos varje fredag? Gör en god tacopaj istället!

1 timme och 15 minuter
Huvudrätt
Veganiserad
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner

4 personer. Pajdeg:

2 dl vetemjöl
100 g mjölkfritt margarin
1 påse taco kryddmix
1-2 dl vatten
1½ msk jalapeño, hackade
225 g vegansk crème fraiche
3 tomater
  1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 min.
  2. Hacka löken och bryn den i margarin eller olja. Tillsätt färsen och fräs en stund. Rör ner kryddmix och vattnet. Låt sjuda på svag värme ett par minuter. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
  3. Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över vegansk crème fraîche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå.
  4. Grädda pajen 10-15 min. Servera med grönsallad.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt