Hoppa till huvudinnehåll
ärtbollar i en vit skål på en skärbräda, bredvid står en skål med rödbetssås

Ärtbollar med rödbetssås

Recept på gröna ärtbollar tillsammans med rödbetssås, en riktig färgexplosion.

30 min
Måltid
Middag

Ingredienser

5 portioner

Ingredienser ärtbollar

500 g kokta gröna ärtor
1 ½ dl ströbröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk spiskummin
1 tsk chiliflingor
½ msk torkad mynta
1 tsk salt
svartpeppar
olja till stekning

Ingredienser sås

1 dl vegansk creme fraiché
1 dl vegansk majonnäs
1 msk riven rödbeta
citronjuice
vitlök
salt och peppar
  1. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Mixa ärtor, ströbröd, lök och kryddorna i en matberedare tills du får en jämn blandning.
  3. Använd en mat- eller tesked och gör så stora bollar du vill av smeten.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna tills de fått färg.
  5. Blanda den veganska créme fraichen och majonnäsen med en matsked riven rödbeta.
  6. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar och citron.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden