Hoppa till huvudinnehåll
ärtbollar i en vit skål på en skärbräda, bredvid står en skål med rödbetssås

Veganska ärtbullar med rödbetssås

Recept på en riktig färgexplosion kommer här! Vegobullar gjorda på gröna ärtor tillsammans med en sås med rödbetor. Passar fint till en vegansk lunch eller middag, servera gärna med potatis eller ris och en god sallad.

30 min
Måltid
Middag
Lunch

Ingredienser

5 portioner

Ingredienser ärtbollar

500 g kokta gröna ärtor
1 ½ dl ströbröd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk spiskummin
1 tsk chiliflingor
½ msk torkad mynta
1 tsk salt
svartpeppar
olja till stekning

Ingredienser sås

1 dl vegansk creme fraiché
1 dl vegansk majonnäs
1 msk riven rödbeta
citronjuice
vitlök
salt och peppar
  1. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Mixa ärtor, ströbröd, lök och kryddorna i en matberedare tills du får en jämn blandning.
  3. Använd en mat- eller tesked och gör så stora bollar du vill av smeten.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna tills de fått färg.
  5. Blanda den veganska créme fraichen och majonnäsen med en matsked riven rödbeta.
  6. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar och citron.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden