Hoppa till huvudinnehåll
Quorn Vegan Sprödbakade Filéer
Vegokoll

Quorn lanserar veganskt alternativ till fisk

Det är ingen nyhet att vi behöver minska på vår köttkonsumtion men för de som tycker att det är gott med fisk men gärna byter ut den till ett vegoalternativ har det knappt funnits några produkter att välja bland – fram tills nyligen. Och i höst hittar du Quorn Vegan Sprödbakade Filéer ute i butik. 

För ett år sen lanserades Quorn Vegan Panerade Pinnar som efterliknar fiskpinnar i smak och konsistens. Produkten lockade stort intresse och blir tack vare det nu tillgänglig i flera butiker. Samtidigt lanseras nu Quorn Vegan Sprödbakade Filéer som påminner om klassiska brittiska fish & chips. Förhoppningen är att även den här nyheten går hem hos svenska konsumenter och att Quorn i framtiden ska kunna lansera fler vegetariska produkter som alternativ till fisk på den svenska marknaden. 
 

När det gäller vegoalternativ till fisk finns det väldigt mycket vi kan göra. Vi får många förfrågningar från svenska konsumenter som vill se fler av våra veganska produkter i butik och vi hoppas kunna möta den efterfrågan och bredda vårt sortiment av välsmakande vegetariska produkter. Det behöver inte vara krångligt eller tråkigt att äta klimatsmart. Med våra sprödbakade filéer går det snabbt och enkelt att servera ett gott alternativ till fisk vare sig du gör en klassisk fish & chips eller serverar dem med en god vegetarisk remouladsås, säger Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods. 

Redan från start har Quorn tagit fram vegetariska produkter som är klimatsmarta, går att producera i stora mängder, kräver mindre markytor och smakar gott. Quorn har legat i framkant när det gäller att hålla det egna klimatavtrycket på ett minimum och lanseringen av fler vegetariska alternativ till fisk är en naturlig del i arbetet att erbjuda god och hållbar mat. 
 
Quorn Vegan Sprödbakade Filéer är veganska filéer som påminner om brittisk fish & chips. Filéerna är ett gott alternativ till fisk och tillagas i ugn på 24 minuter. Ett paket innehåller 2 filéer à 200 g och kostar cirka 37 kr. Filéerna kan köpas från och med vecka 38 på Coop och Bergendahls (City Gross). 

Tidigare har det inte funnits vegoprodukter som ersätter fisk och efter lanseringen av våra Panerade Pinnar förra hösten såg vi vilket enormt intresse det finns för den här kategorin.
Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden