Allt fler väljer att äta mer vegetariskt och försäljningen av produkter som kan ersätta kött har fördubblats sedan 2014. Nu lanseras Pulled Beans som baseras på sojaprotein och innehåller hela 27 % protein av hög kvalitet som mättar länge.
Klimatbelastningen för vegetariska köttsubstitut är avsevärt lägre än för kött och dessutom är det bättre för hälsan att äta mer växtbaserat. För att få fler att komma igång med att laga fler vegetariska måltider måste det vara enkelt att laga och såklart smaka gott. Det ska inte kännas som någon uppoffring att avstå från kött och det är här Hälsans Kök och nyheten Pulled Beans kommer in i bilden, säger Johannes Erlandsson, nordisk marknadschef för Hälsans Kök.
Pulled Beans är en fryst produkt. Den mängd som ska tillagas tas fram ur frysen och resten sparas till en annan dag. Det minskar matsvinnet, vilket är positivt för både plånbok och planet. Produkten passar som ersättare i alla rätter där kött- eller kycklingstrimlor vanligtvis används. T ex i tacos, wok eller yakiniku. Ingredienslistan är kort och innehåller inga konstigheter.
Produkten kommer att finnas i butik från den 17 september och säljs i en förpackningsstorlek på 230 g. Rekommenderat pris är 35 kronor.
Ingredienslista: Vatten, koncentrerat sojaprotein (37 %) vinäger, aromer, salt, karamelliserat socker.