Hoppa till huvudinnehåll
Vegoschnitzel och Veganska skivor Rökt smak från Eldorado, i förpackningar mot rosa bakgrund.
Vegokoll

Prisvärda nyheter från Eldorado – Vegoschnitzel och Veganska skivor

Lågprismärket Eldorado har under flera års tid satsat på billiga, veganska produkter så som vegobacon och ekologisk tofu. Nu utökar märket sitt veganska sortiment med en vegoschnitzel och smörgåspålägget Veganska skivor med rökt smak.

Du kanske någon gång har reagerat på att animaliska produkter ofta är förvånansvärt billiga, med tanke på hur mycket resurser som krävs för att föda upp djuren som produkterna kommer ifrån? Anledningarna till detta är många, bl.a. beror det på subventioner, storskaligheten i produktionen och den relativt korta tiden som produkterna spenderar i butikshyllan innan de köps.

För att så många som möjligt ska kunna välja växtbaserat är det av stor vikt att det finns veganska produkter på marknaden som prismässigt kan konkurrera med animaliska produkter, och därför är det glädjande att se fler veganska lanseringar från lågprisvarumärken!

Lågprismärket Eldorado har under flera års tid satsat på veganska produkter så som vegobacon och ekologisk tofu. Nu utökar märket sitt veganska sortiment med en vegoschnitzel och smörgåspålägget Veganska skivor med rökt smak.

Vegoschnitzeln är baserad på sojaprotein, går att steka från fryst till färdig på mindre än 10 minuter och passar fint att servera med t.ex. potatis, gröna ärter och färsk citron. En förpackning à 700g kostar ca 50 kr.

De veganska skivorna har en rökig smak och liknar i övrigt märkets påläggskivor som finns i butik sedan tidigare. En förpackning à 80g kostar ca 13 kr.

Eldorados produkter finns att köpa på Hemköp, Willys, Mat.se och Tempo.

Var med och driv på vegoutvecklingen! Som en del av Djurens Rätt arbetar Välj Vego för halverad köttkonsumtion till 2030. Vi vill driva på vegoutvecklingen och göra det lättare för konsumenter att välja vego. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden