Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Phil’s Burger är först i Sverige med Beyond Burger

Världens första veganska burgare som ser ut, tillagas och smakar likt kött är nu i Sverige. Från slutet av augusti säljs Beyond Burger på Phil’s Burger Götgatan och Stureplan. Senare under hösten finns Beyond Burger på samtliga Phil’s i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna.

Vi är otroligt stolta över att vara först i Sverige med Beyond Burger. På Phil’s Burger vill vi bara servera burgare på de bästa råvarorna... Så självklart vill vi även kunna erbjuda våra gäster den bästa plantbaserade burgaren som finns på marknaden.
Philip Örtegren, grundare Phil’s Burger.

Efter succén i USA lanseras äntligen den uppmärksammade Beyond Burger från USA i Sverige, först på Phil’s Burger.

Bakom produkten finns Beyond Meat som producerar framtidens kött utav ingredienser från växtriket. Beyond Meat backas av flera starka investerare som Microsoftgrundaren Bill Gates samt skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio. Tio års utvecklingsarbete på University of Missouri har resulterat i plantbaserade produkter som efterliknar kött innan, under och efter tillagning med en slående likhet i färg, smak, arom och textur.

Detta genom att titta på hur köttets struktur är uppbyggt (proteiner, lipider, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler) samt köttets näringsmässiga och sensoriska egenskaper för att sedan replikera strukturen med vegetabiliska ingredienser. Resultatet är plantbaserade produkter som inte liknar något tidigare. Beyond Burger har saftigheten och konsistensen från en traditionell burgare. Den innehåller 20 g protein och är fri från soja, gluten och kolesterol. Proteinkällan i burgaren kommer från ärtor, den röda färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse.

På Phil’s Burger serveras Beyond Burger tillsammans med Phil’s hembakade ekobröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka, & lök för 119 kr. Burgaren går även att få helt vegansk, välj bara bort osten. Självklart går det även att byta ut köttet på alla burgare på menyn till Beyond Burger för en plantbaserad version. Utöver Beyond Burger finns även ett annat veganskt alternativ på Phil’s sedan tidigare - Crispy Fried Vegan burgare som består av friterad seitan.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden