Hoppa till huvudinnehåll
Flera veganska korvar med bröd på en bricka
Vegokoll

Oumph! lanserar ny korv, på vegovision kunde vi smaka!

I helgen visade den svenska varumärket Oumph! sin nya korv, The Banger på Vegovision i Stockholm. Det blev en omedelbar succé med långa köer runt båset för att få prova den nya produkten. Den officiella lansering är planerad under våren 2020.

Vi har arbetat under en lång tid för att få fram en växtbaserad korv som kan mäta sig med vilken annan premiumkorv som helst. Den ska ha alla de klassiska attributen som man associerar med en kvalitetskorv; korvskinn, bra konsistens, saftighet och en välbalanserad rökighet. Vi känner oss otroligt stolta över slutprodukten som vi utvecklat säger Hans Mathiason, Head of Taste and Texture på Food for Progress.

Två av personerna som fick smaka på korven under Vegovision var topp-bloggarna Amelia och Emma på Vegansk Matlåda.

Den här korven är helt klart en game changer. Här har det varken kompromissats med smak eller konsistens, speciellt förhållandet mellan korv och skinn är klockrent. Såna här grymma nyheter i butikshyllorna är varmt välkomna och viktiga för att göra vegoalternativ ännu mer attraktiva.

The Banger är baserad på soja och har en lätt rökighet som gör att den passar både traditionellt serverad med bröd men även till grytor och pastarätter. Korven har ett skinn gjort av alger som ger ett välbekant knack.

Vi på Food for Progress var kort sagt trötta på sojakorvar som inte håller måttet och tycker att konsumenterna förtjänar en riktigt bra växtbaserad korv, därför tog vi fram The Banger. Vi nöjer oss inte med att en vegan byter varumärke utan förändring sker när produkter attraherar den stora och växande massan av flexitarianer, och vi är övertygade om att denna korv gör just detta säger Victoria Norviit, Brand and Category Manager.

Den här korven är helt klart en game changer. Här har det varken kompromissats med smak eller konsistens, speciellt förhållandet mellan korv och skinn är klockrent.
Emma och Amelia, bloggarna bakom vegansk matlåda och vinnarna av Elna Tenow priset

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden