Hoppa till huvudinnehåll
En vegansk burgare på ett bord
Vegokoll

Oumph! burgare

Under våren lanserar det svenska livsmedelsföretaget Food for Progress ”The Oumph! Burger”, en växtbaserad premiumburgare för alla som älskar burgare.

Precis som andra Oumph!-produkter är burgaren gjord på sojabönor. Den fina röda färgen kommer från rödbetor. The Oumph! Burger kommer att lanseras på samtliga marknader där Oumph! finns, med siktet inställt på start i handeln i Sverige vecka 19. Innan dess kommer den att finnas tillgänglig hos grossister och på restaurangkedjor.

The Oumph! Burger är på 113 gram, det vill säga Quarter Pounder-storlek. De kommer att säljas med 40 burgare/box samt i en konsumentförpackning med 2 burgare. Till food service finns burgaren även i en mindre variant, på 75 gram.

- Vi är glada över att kunna smyglansera The Oumph! Burger redan nu i samband med mässan (Fastfoos & Café) och vi ser fram emot att en lansering på bred front senare i vår, säger Henrik Åkerman.

Branschmässan Fastfood & Café äger rum på Kistamässan 30–31 januari. The Oumph! Burger finns i en begränsad upplaga för smakprov i Korvbrödsbagarens monter: G:06.

The Oumph! Burger är en burgare för alla som älskar burgare. Vi har inspirerats av en riktig saftig och ”rare” burgare, med skillnaden att vi har gjort den med helt växtbaserade ingredienser,
Henrik Åkerman, Marknadschef på Food for Progress

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden