Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

OLW lanserar nya veganska chips

Fler veganska snacks, ja tack! Orkla-varumärket OLW utökar sitt växtbaserade sortiment med helveganska versioner av de populära linschipsen med smak av Sourcream & onion samt Ramslök & gräddfil - och en sprillans ny sort med smak av Ost & jalapeño.

Det veganska utbudet fortsätter att öka mer och mer. Den här gången handlar det om snackshyllan i matbutiken, där Orkla-varumärket OLW lanserar flera nya helveganska linschips.

Genom att omarbeta recepten på populära smaker av linschipsen kan OLW nu alltså presentera helt veganska linschips med smak av Sourcream & onion samt Ramslök & gräddfil.

Dessutom lanserar varumärket ett helt nytt linschips med smak av Ost & jalapeño.  Sedan tidigare omfattar det veganska sortimentet även bönbollar och kikärtschips i flera smaker.

– För oss är det viktigt att ständigt ha ett aktivt hållbarhetsfokus. Därför känns det väldigt roligt att OLW nu dels erbjuder ett flertal helt veganska lins- och bönsnacks, samtidigt som vi fortsätter övergången till förpackningar av fossilfri plast som också bidrar till att ytterligare minska produkternas klimatavtryck, säger Malou Yeung Kadir, Marknadschef på OLW.

Samtliga typer av bönbollar, lins- och kikärtschips får alltså nya förpackningar med fossilfri plast gjord på tallolja. De nya påsarna är tredjepartscertifierade av ISCC och plasten har ett halverat klimatavtryck jämfört med de påsar av fossil plast.

De nya linschipsen finns i butik från slutet av januari 2021. 

Få in mer veganskt i ditt liv med hjälp av Veganuari - utmaningen där du testar att leva som vegan i 31 dagar. Till din hjälp får du dagliga mail med inköpslistor, recept och massor pepp!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden