Hoppa till huvudinnehåll
Veganska ostbågar cheez doodles nyhet
Vegokoll

OLW bekräftar: Då finns veganska ostbågar i butik

Efter många spekulationer på sociala medier och flera önskemål bekräftar OLW att ett av Sveriges mest älskade snacks, OLW cheez doodles, kommer i en vegansk variant! Den växtbaserade nyheten ska ha en mild och god smak av cheddar - trots att den inte innehåller någon ost alls.

Snart lanserar OLW det vi alla har väntat på: veganska ostbågar! Men redan nu har du chansen att få förtur på bågarna innan de når butik! Tävla på vår Facebook eller på vår Instagram och vinn två påsar veganska ostbågar!

För ett par veckor sedan började det spridas rykten i fler vegangrupper på Facebook om en glädjande nyhet, då en suddig bild på en påse veganska ostbågar från OLW cirkulera. I kommentarerna fanns många hejarop och frågor kring om det verkligen var sant.

Idag bekräftar OLW dessa rykten i ett pressmeddelande, där de skriver att Sveriges mest älskade snacks, OLW's cheez doodles kommer att komma i en vegansk variant.  

Cheez doodles veganska från OLW


OLW cheez doodle® Vegan är spröda majsbågar med smak av mild cheddarost som smälter i munnen. Helt veganska och utan ost, men ändå ostiga.

Veganska snacks är något vi ser mer och mer av. Inte minst från OLW som det senaste året har presenterat flera nyheter inom det veganska snackssegmentet, exempelvis veganska linschips och bönbollar i flera olika smakvarianter

- Vi har nyligen lanserat en ny vegansk smakvariant på linschips med smak av ost och jalapeño som har fått ett fantastiskt bemötande från konsumenter. Men det vi fått allra flest önskemål om genom åren är en vegansk cheez doodle, så jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare, säger Malou Yeung Kadir, marknadschef på OLW.

OLW cheez doodle® Vegan kommer i storleken 200g och kommer finnas i butik från vecka 33.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden