Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk mintchoklad glass skopas och läggs på en brownie i en långpanna.
Vegokoll

Oatly lanserar vegansk glass med mintsmak och choklad!

Nu är det dags för Oatly att lansera den nostalgiska smaken mintchoklad i en ny vegansk tappning. Den nya växtbaserade glassen från Oatly har redan gjort entré i Coops frysdiskar, alldeles lagom till vårvärmen!

Smakkombinationen mint och choklad har i decennier har återuppstått i olika sötsaker. Vad sägs som ett nytt, veganskt tillskott på smakkombinationen från Oatly? På den växtbaserade glasshimlen hittar vi nu Oatly Mint Chocolate. En växtbaserad glass med smak av söt mint och rik mörk choklad.

Smaken av mintchoklad kan vara en vattendelare men bevisligen lyckas den ständigt göra sig aktuell. Det måste betyda något och vi är ganska övertygade om att Oatly Mint Chocolate har en självklar plats i våra efterrättsskålar, säger Jonas Persson Follin, Nordenchef på Oatly.

Tidigare glassar från Oatly finns i smakerna Salted Caramel, Hazelnut Swirl, Vanilla och Chocolate Fudge. Oatly Mint Chocolate kommer i en halvlitersförpackning, där glassens gröna färg kommer från den blå-gröna mikroalgen spirulina och färgtistel som länge odlats just som färgväxt.

Ett tips är att baka en vegansk brownie och lägg ett lager krämig Oatly Mint Chocolate mellan två browniekakor när kakan har svalnat. Då har du fått gammal favorit – sandwichglassen! Supergott att bjuda på som dessert under vårens middagar. Ett annat, mindre tidskrävande tips, är att äta glassen med sked direkt ur förpackningen, kanske på en bänk i solen? Glassen hittar du i Coops frysdiskar runt om i landet. 

På jakt efter mer vegoinspiration? Beställ vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt eller skickat till brevlådan!

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden