Hoppa till huvudinnehåll
HUJ Creamy Cashew Choklad i öppnad förpackning till vänster. Till höger på macka med bär och kokos.
Vegokoll

Nytt, nyttigare chokladspread från HUJ!

Påläggstillverkaren HUJ gör veganska spreads av bl.a. cashewnötter. Sedan tidigare finns påläggen bl.a. i smakerna örter, vitlök och paprika och chili, men nu lanserar företaget även en sötare variant – Creamy Cashew Choklad, med en bas av svenska vita bönor och ekologiska cashewnötter.

HUJ tillverkar sedan 2018 sina veganska pålägg i Alingsås och är ett uppskattat alternativ av såväl inbitna veganer som flexitarianer. Produkterna tillverkas av bl.a. svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter. Nu lanserar företaget ett efterlängtat chokladpålägg som även det är baserat på vita bönor och cashewnötter.

HUJ skriver i ett pressmeddelande att Creamy Cashew Choklad är mjukt och krämigt och innehåller 55% mindre socker än traditionella chokladpålägg, utan att tumma på smaken.

Vi har länge velat erbjuda svenskarna en sötare variant av våra växtbaserade pålägg, och med vår ökade produktionskapacitet och det fina gensvaret hos våra kunder så är vi nu redo att möta en delvis ny målgrupp, som precis som vi månar om sin omvärld, säger Alice Knap, VD på HUJ.

HUJ’s chokladspread passar bra på frukostmackan, men kan även värmas upp och användas i bakning, eller varför inte använda som topping på pannkakor och våfflor. Eller som en lyxig klick i gröten? Möjligheterna är många!

Från och med vecka 11 kan du hitta HUJ Creamy Cashew Choklad på Ica-butiker runt om i hela landet.

På jakt efter mer vegoinspiration? Beställ vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden