Hoppa till huvudinnehåll
Två förpackningar med Oumph! Crispy Buffalo Bites samt Oumph! Kebab Döner Style. Vid sidan av finns produkterna upplaga för servering.
Vegokoll

Nyheter från Oumph – vegansk kebab och buffalo bites!

Det veganska märket Oumph! lanserar denna vecka två spännande nyheter - Döner Style Kebab och Crispy Buffalo Bites! Kebaben tillverkas på spett och är baserad på ärta, och Buffalo Bites är baserade på soja och täcks i ett krispigt lager av cornflakes. Genom att skapa produkter med ”grymt god smak” hoppas Oumph! få fler att välja växtbaserat oftare.

Det populära märket Oumph! släpper denna vecka sina nya veganska produkter Döner Style Kebab och Crispy Buffalo Bites - två nyheter som utan större ansträngning får det att vattnas i munnen!

Kebaben har sedan tidigare lanserats på den brittiska marknaden, där den fått många lovord och kallats för Oumph!’s bästa produkt hittills. Till skillnad från många av märkets övriga produkter är kebaben tillverkad av ärta, och smaken kommer från klassiska kebabkryddor. Något annat som är intressant med produkten är att den, likt traditionell kebab, har tillverkats på spett.

 När jag tog fram den här produkten ville jag inte bara göra en växtbaserat kebab – jag ville göra en produkt som ger samma moffiga och härliga känsla som traditionell kebab. Den skulle ha samma schysta smak och textur, och självklart skulle den grillas enligt konstens alla regler från spett, säger Ankan Linden, Medgrundare och Produktutvecklare för Oumph!

Den andra nya produkten från Oumph!, Crispy Buffalo Bites, är ett frasigt, veganskt alternativ till Buffalo Wings, med protein från soja. Bitarna är marinerade i klassisk buffalo-sås och täckta av en krispig cornflakes-coating.

 Inom Oumph! vill vi skapa produkter som får fler att äta växtbaserat oftare. Nyckeln är alltid grymt god smak, och med Crispy Buffalo Bites tycker jag vi både har en mångsidig produkt som kan ätas vid många olika tillfällen samt framförallt en smakprofil som skiljer sig rätt ordentligt mot produkterna som redan finns i hyllan. Enjoy!, säger Henrik Åkerman, Global Brand Lead för Oumph!

Båda produkterna finns att hitta på Ica, Coop och City Gross fr.o.m. v. 39. Crispy Buffalo Bites finns även hos Hemköp.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration i brevlådan eller mailinkorgen! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden