Hoppa till huvudinnehåll
Malaco Gott & Blandat äkta frukt
Vegokoll

Nya veganska Malaco Gott & Blandat - med hälften frukt

En växtbaserad god nyhet har landat i godishyllorna: Gott & Blandat Äkta Fruktgodis - och som namnet antyder har den frukt som huvudingrediens. Nyheten kommer i två olika smaker, en med tropisk samt en med smak av bär & frukt.

– Vi är glada att kunna presentera en verklig innovation – ett godis som för första gången någonsin innehåller hela 50 % frukt, säger Ruben Grönevik, Brand Manager på Cloetta i ett pressmeddelande.

Gott & Blandat Äkta Fruktgodis är både gelatinfri och vegansk  och det höga fruktinnehållet ger produkterna en fräsch, saftig och naturligt fruktig smak. 

Nyheten finns i två varianter:

  • Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Bär & Frukt med smak av rött äpple, päron, jordgubbe, blåbär, granatäpple och hallon.
  • Gott & Blandat Äkta Fruktgodis Tropisk med smak av grönt äpple, päron, passionsfrukt, ananas, persika och mandarin.

Naturliga färgämnen och smaker

Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis innehåller alltså 50 % frukt som kommer från fruktpuré och fruktjuicer. För att få fram en god smak ingår det även naturliga aromer i produkten.

Färgerna på godiset kommer från livsmedel med färgande egenskaper, till exempel svart morot, sötpotatis och svarta vinbär. Även naturliga färgämnen som kurkumin och paprikaextrakt har använts.

Malaco Gott & Blandat Äkta Fruktgodis lanseras officiellt i vecka 19 i de flesta butiker inom service- och dagligvaruhandeln, men går redan nu att hitta på Pressbyrån.

Produkterna finns i två olika förpackningsstorlekar, 100 gram och 220 gram, och det rekommenderade konsumentpriset är 19,90-25,90 kronor.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden