Hoppa till huvudinnehåll
Pastatallrik med vegansk bolognese
Vegokoll

Nya produkter från Kung Markatta

Kung Markatta fortsätter att utöka sitt veganska sortiment som underlättar vardagen. Senast in är det färdigkryddade mixerna för Vegobolognese och Vegogyros. Hjälper dig att få middagen köar på några minuter!

Den gröna mattrenden syns tydligt i butikerna och ekologiska Kung Markatta har ända sedan starten 1983 arbetat för en grönare vardag. Med de nya mixerna Vegobolognese och Vegogyros blir det otroligt enkelt att laga vegetariskt och gott på kort tid. Mixerna förvaras praktiskt i skafferiet och är ett perfekt alternativ när tiden för matlagning är knapp.

Mer klimatsmart utan kött

Vi ser en tydlig bekvämlighetstrend där många efterfrågar lättlagad mat i vardagen för att sedan kanske laga mat från grunden på helgen. Med vegobolognesen byter man ut den klassiska bolognesens nötkött mot sojafärs och får en mer klimatsmart måltid, säger Linda Wass.

Både Kung Markatta Vegobolognese och Vegogyros blandas med vatten, formas, läggs några minuter i stekpannan och är sedan klara att servera. Till vegobolognesen kan man förslagsvis tillsätta lite hackad tomat och till gyrosen rödlök, men båda smakar också bra precis som de är.

Vi ser att många söker enkla vegoalternativ och de här passar hela familjen
Linda Wass, brand manager Kung Markatta

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden