Hoppa till huvudinnehåll
Aloba vegoprodukter
Vegokoll

Ny vegansk formbar färs och burgare - berikade med alger

Från nya varumärket Aloba kommer två 100% växtbaserade produkter till matbutikers frysdisk: burgare och formbar färs som innehåller nordiska råvaror från hav och land.  Båda produkterna är bl.a. berikade med alger och är helt sojafria.

Aloba började att utvecklas i slutet av 2019 av en spridd skara av entreprenörer och forskare, som brinner för matinnovation.  Ledorden är hållbart och hälsosamt, plantbaserade nordiska råvaror från hav och land – och framförallt en matupplevelse utöver det vanliga.

Maten tillagas i Skåne och idag finns två olika frysta vegoprodukter ute på marknaden; en burgare och en formbar färs. 

De innehåller havre, korn, quinoa, ärtprotein och rotfrukter från Sverige. Produkterna är berikade med alger som ger unik smak och bidrar med både mineraler, jod och omega 3. Dessutom är både burgaren och färsen sojafria. 

 

Råvarorna har valts med omsorg och har goda egenskaper. I den blå regnskogen, i havet utanför Trondheim, odlar och skördas algerna, eller Saccharina latissima, en alg som ofta kallas sockertång. 

Det är just från produkternas innehåll som namnet på varumärket kommer ifrån; från engelskans algae-oats-barley (alger, havre, korn) – Aloba!

Under våren 2021 satsar Aloba på att lansera i 10 utvalda butiker i Stockholm, för att sedan gå rikstäckande. 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden