Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Matkedjan: Välj vego för att få mer bonus!

Nu blir det  bokstavligen ännu mer värt att välja vego!  För den som väljer att köpa vegetariskt på Hemköp kommer att få högre bonus än den som exempelvis köper rött kött.  Svenska Dagbladet skriver att detta är ett sätt för matkedjan att knuffa sina kunder i en mer klimatsmart riktning.

Nyligen skrev Svenska Dagbladet om att livsmedelskedjan Hemköp testar en ny metod för att knuffa sina kunder i en mer klimatsmart riktning - med ett nytt lojalitetsprogram som innebär vissa varor ger högre bonuspoäng än andra.

– Vi kommer premiera det vi kallar ”goda handlingar” och vi kommer använda vår kundgrupp som en plattform för att testa nya hållbarhetsinitiativ, säger vd Simone Margulies till Svenska Dagbladet.

Kunderna ska lockas genom att få dubbla bonuspoäng för färsk frukt och grönt samt vad som kallas för veckans vego.

Vid senare tillfälle kommer varorna som omfattas av den ökade bonusen att vara olika men i början är det alltså frukt- och grönsaksdisken som gäller - vilket innefattar hundratals varor.

En av anledningarna till det här nya bonusprogrammet är den forskning som visar att en tredjedel av världens klimatutsläpp är kopplade till livsmedelsindustrin.

– Vår största utmaning klimatmässigt är att ta hand om livsmedelsproduktionen och livsmedelskonsumtionen och det kommer vi inte kunna göra själva, vi behöver involvera kunden, säger Simone Margulies till  Svenska Dagbladet.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden