Hoppa till huvudinnehåll
Närbild på Miley Cyrus med lång hår iklädd rosa och svart kavaj. Tittar seriöst bortom kameran.

Läkarens svar efter Miley Cyrus diss av vegankost: ”Omöjligt”

I Joe Rogan Experience podcast berättade Miley Cyrus att hennes hjärna började fungera bättre så fort hon slutade vara vegan och började äta fisk. Nu ger svenska överläkaren David Stenholtz svar på tal: “Det jag undrar mest är varför hon inte bara lade till algolja till kosten?”

Världsstjärnan Miley Cyrus började äta växtbaserat 2014 när hon såg sin hund Floyd bli attackerad och dödad av en prärievarg. Sedan dess har hon varit uttalad vegan och adopterat samt tagit hand om flera djur.  

Men så i början på september gästade Miley Cyrus podcasten Joe Rogan Experience podcast och avslöjade då att hon inte längre är vegan.  

Hon berättade att hon börjat experimentera med sin kost och började äta fisk 2019. 

- Jag har varit vegan väldigt länge och jag var tvungen att få in fisk och omega 3 in i mitt liv för att min hjärna fungerade inte ordentligt, sa Miley Cyrus i podcasten och lade till:

- Jag har 22 djur på min farm i Nashville, jag har 22 i mitt hus i Calabasas, jag gör vad jag behöver för djuren, okej?

27-åriga artisten förklarade att när hon började äta fisk igen, kände hon sig genast mer “skarp”.

För att undersöka detta närmare, frågade Välj Vego överläkare David Stenholtz om vad han hade att säga om Miley Cyrus uttalande om veganism och fiskätande.

- Viktigt att understryka är att om man lider av Epa/dha-brist (EPA och DHA är två viktiga fettsyror som är nyttiga för kroppen. De räknas som omega 3-fetter, reds. anm.) så kan omöjligt intag av fisk ge "omedelbar effekt" vilket påstås, säger David Stenholtz och fortsätter:

- För att få sådan brist som vuxen måste man äta mycket små mängder korta omega 3 från valnötter, rapsolja, avokado etc. Är det verkligen rimligt att tro att Miley Cyrus inte känt till vikten att inkludera dessa livsmedel?

David Stenholtz menar att Miley Cyrus istället kunde valt att lägga till algolja i kosten, istället för fisk.

- Det jag undrar mest är varför hon inte bara lade till algolja till kosten? Sannolikt ett bättre val om man vill gynna hjärnans funktion då man slipper få i sig de miljögifter som idag finns i den mesta fisk som säljs.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden