Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegoguiden

Laga vego

Visst kan du sikta in dig på att göra egen seitan och marängtårtor, men även veganer vill ha mat som inte tar en evighet att göra och som är gott. Nedan följer ett gäng tips och recept! 

Veganisera recept

Veganisera dina favoritrecept genom att byta ut enskilda ingredienser. Det är enklare än du tror!
Thumbnail

Vegokött

Bredden på veganska köttsubstitut är enorm. Allt från burgare, korvar och vegofärs till pulled vego, salami och "kycklingbitar". Det gör det enkelt att t.ex byta ut den animaliska färsen mot sojafärs i en vanlig bolognese eller hamburgaren mot en seitanburgare. 

Foto: shutterstock / Sharaf Maksumov
Thumbnail

Mejeri

Det finns ett brett sortiment av växtdrycker gjorda på havre, soja och olika sorters nötter och frön. Här hittar du även yogoat och soyhurt från olika varumärken. Vissa sorter passar utmärkt till kaffet och andra gör sig bättre att bara dricka direkt ur. 

Foto: Shutterstock / Dalaifood 
Thumbnail

Ost

Det kan låta häpnadsväckande, men det finns ett stort sortiment av veganska ostar. Allt från mjukostar, hårdostar och rivostar som lämpar sig både att toppa eller smälta på maten eller att ha på mackan. 

Foto: Shutterstock / Virginia Garcia

Briljera i vegoköket

Älskar du att laga mat och tycker det låter kul att knåda fram eget seitan? Eller letar du efter en vegansk rätt som impar?