Hoppa till huvudinnehåll
Förpackning med växtbaserad Philadelphiaost mot en mörkblå bakgund
Vegokoll

Kraft Heinz lanserar växtbaserad Philadelphia i USA

Kraft Heinz meddelar att de lanserar en växtbaserad version av sin ikoniska Philadelphia Cream Cheese. Nu tillgängligt hos utvalda återförsäljare i USA, planerar företaget fler smaker inför en nationell lansering sommaren 2023.

Den nya växtbaserade osten är gjord av en bas av kokosolja och fababönprotein och kommer i märkets ursprungliga älskade färskostsmak. Enligt företaget är produkten fri från mejeriprodukter, laktos och gluten, utan tillsatta smakämnen eller färgämnen. Robert Scott, VD för R&D på Kraft Heinz, säger att företaget ägnade två år åt att utveckla det nya receptet, och de fokuserade främst på att säkerställa att produkten lätt kunde bres på en varm bagel eller våffla och ge en äkta mejeriliknande smak.

Enligt Kraft uppfyller de flesta nuvarande alternativen inte konsumenternas preferenser, vilket pekar på data som visar att endast cirka 41 % av hushållen som köper växtbaserad färskost gör ett andra köp inom samma år. Med sitt nya erbjudande säger Kraft att de hoppas kunna tilltala de 52% av konsumenterna som försöker lägga till mer växtbaserad mat till sin kost.

 

Kraft antydde först att det skulle släppa en mejerifri version av sin färskost 2020, efter en undersökning som frågade konsumenterna om de var intresserade av mer växtbaserade erbjudanden. Den amerikanska produkten följer Krafts debut av växtbaserad Philadelphia i Storbritannien i början av 2022, som är gjord av mandel och havre.

Ökningen av flexitariska konsumenter har drivit tillväxten inom den växtbaserade marknaden, som nu är mer än 20 gånger storleken på veganbefolkningen. Som varumärket som har satt standarden för färskost i 150 år, insåg vi att de nuvarande alternativen inte motsvarade konsumenternas förväntningar och att det inte fanns någon pålitlig ledare. Växtbaserad Philadelphia ger inte bara en lösning som speglar smaken och konsistensen hos vårt ikoniska Philadelphia-varumärke, utan det förstärker också Kraft Heinz satsning på att ge växtbaserade erbjudanden till massorna, sa Robert Scott.

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden