Hoppa till huvudinnehåll
Jaden Smith
Vegokoll

Jaden Smith öppnar en vegansk restaurang för hemlösa

Musikern och kändissonen Jaden Smith planerar att öppna I Love You Restaurant - en växtbaserad restaurang som ska ge gratis vegansk och hälsosam mat till folk som upplever hemlöshet. Är du inte hemlös kommer du att vara välkommen ändå - så länge du betalar för mer än vad din mat är värd, så att personen bakom dig också kan bli mätt.

Will och Jada Pinkett Smiths 22-åriga son Jaden Smith har flera gånger stöttat den växtbaserade rörelsen på olika sätt, det skriver sajten VegNews. 2019 investerade han i det veganska företaget Impossible Foods och vädjade till sina miljoner följare på Twitter att skippa kött.

Musikern har också gått in i modebranschen, då han t.ex.  inledde ett samarbete med sportmärket New Balance för att designa sina egna veganska sneakers. När skorna lanserades på marknaden förra året, sålde de slut på en gång. 

Nu fortsätter Jaden Smith mot nya växtbaserade äventyr med den 100% veganska restaurangen I Love You Restaurant - som ska ge mat till folk som upplever hemlöshet.

– Det är för hemlösa människor som ska få gratis mat. Men om du inte är hemlös så måste du inte bara betala, utan också betala mer än vad maten är värd så att du kan betala för personen bakom dig, har Jaden Smith sagt till Variety.

På sin 21-årsdag 2019 lanserade Hollywoodstjärnan först konceptet, då han öppnade sin första popup i en foodtruck som serverade hemlösa vegansk mat under en dag. Jaden Smith har själv tidigare sagt satt aden Smith I Love You Restaurant är en rörelse som handlar om att ge folk det som de förtjänar - alltså gratis hälsosam och vegansk mat.

Kändissonen har ännu inte gått ut med exakta detaljer kring när eller var den första permanenta I Love You Restaurant kommer öppnas. Det vi vet är att han inledde ett samarbete med veganska kedjan Cafe Gratitude under 2019 för att skapa en I LOVE YOU Bowl som såldes för att kunna samla in 10 000 gratis bowls till I Love You Restaurant.

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden