Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk färs i en skål
Vegokoll

Impossible Foods tar fram växtbaserad “griskött” 

Det omtalade företaget Impossible Foods tillverkar "köttiga" produkter av vegetabilier - och nu lanserar de vegansk “griskött”, en produkt som förutspås kunna ha stor potential på den globala marknaden. 

"Impossible Burger 2.0" blev en av 2019-års mest omtalade produkter. Nu lanserar företaget Impossible Pork and Impossible Sausage i USA.

Redan från den 13 januari kan du äta deras Impossible Sausage i en Impossible Croissan’wich på Burger King i utvalda stater i USA. Även andra restauranger kommer att erbjuda produkterna.


Och medan veganvärlden har fått en hel del produkter som ersättning för nötkött och kyckling så har alternativ till  griskött funnits i begränsade former och med varierande sensorisk kvalité. Griskött är det  kött vi äter mest av både i Sverige och globalt. Enligt FAO utgör grisköttet 36 procent av köttet, jämfört med exempelvis nötkött som utgör cirka 22 procent (data från 2012).

Impossible Foods har skapat visst rabalder inom veganvärlden då deras heme-molekyl, som ger deras produkter dess köttiga smak, har testats i djurförsök. Djurförsöken har varit ett krav på företaget för att säkerställa att produkterna inte är skadliga då de använder sig av genmodifierad soja i den jäst som heme-molekylen bygger på. 

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Få mer inspiration i brevlådan! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden