Hoppa till huvudinnehåll
Djurens Rätts I'M VEGAN-logga samt ett collage med sminkbilder från IDUN minerals
Vegokoll

IDUN minerals ansluter till I’M VEGAN

Skönhetsmärket IDUN minerals tar nu nästa steg i sin resa mot ett djurvänligt sortiment och ansluter över 200 produkter inom kategorierna make-up, hudvård och hårvård till Djurens Rätts märkning I’M VEGAN.

Det populära, svenska skönhetsmärket IDUN minerals har länge jobbat med att göra sitt sortiment mer djur- och miljövänligt, men nu tar företaget nästa steg och ansluter över 200 produkter till Djurens Rätts märkning I’M VEGAN. Märkningen börjar gälla från den 3:e december och kommer då att synas på både ytterförpackningen och på produkten.

I IDUN minerals sortiment finns ett brett utbud av veganska och icke-djurtestade produkter inom kategorierna make-up, hudvård och hårvård, bl.a. nagellack, solkräm, läppstift, ögonskuggor, schampo och ansiktskräm. Genom att använda Djurens Rätts märkning gör IDUN minerals det lätt för sina kunder att välja skönhetsprodukter som varken innehåller några animalier eller har testats på djur.

Det är fantastiskt att ett så stort företag som IDUN Minerals jobbar ihärdigt för att ta ansvar för djuren samtidigt som de erbjuder ett brett sortiment. Genom att företaget ansluter hela sitt veganska sortiment till I’M VEGAN ställs högre krav på andra kosmetika- och skönhetsföretag att också ta djuren i beaktning vid framtagandet av produkter, säger Camilla Bergvall, riksordförande Djurens Rätt.

Märkningen garanterar att produkten i fråga inte innehåller några ingredienser med ursprung från djur och att den är framtagen utan djurförsök i något led. Anslutna företag kontrolleras av en tredje part för att säkerställa att kriterierna efterlevs. Märkningen gäller per produkt och alla produkter som är veganska kan få märkningen. Läs mer om I’M VEGAN-märkningen här.

Vi tror starkt på att framtiden för skönhetsindustrin är vegansk och cruelty-free. Organisationer med strikta krav på djurförsök och ingrediensers ursprung som Djurens Rätt är avgörande för att få industrin i rätt riktning. Det är viktigt att alla aktörer i leveranskedjan, från råvarutillverkaren till varumärket som säljer produkterna, tar ansvar för att inga djur används i skönhetsindustrin längre, säger Héloïse Le Levier, Research & Product Development Manager på IDUN Minerals.

Sugen på att handla djurvänligt? I Djurens Rätts shop hittar du kläder, böcker, affischer, grejer till köket och massa annat skojigt! Samtidigt som du handlar stödjer du vårt arbete, bra va?

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden