Hoppa till huvudinnehåll
Svart tallrik med veganska fiskpinnar, potatismos och sås bredvid en förpackning veganska fiskpinnar.
Vegokoll

ICA storsatsar på vego

En av Sveriges största livsmedelskedja storsatsar på vego. Det planeras ett 50-tal nya vegoprodukter och de tar till vara på kundens kunskap och önskemål kring vego.

De senste åren har ICAs försäljning av vegoprodukter, både frysta och färska, ökat med cirka 20 procent årligen. Det stora intresset syns också på receptsök på ica.se. Under 2018 ökade besöken till vegorecept med nära 30 procent jämfört med året innan. Bland de 50 vegoprodukter som planeras att lanseras under året finns till exempel fisk-ish filé och en ny serie med frysta grönsaksbaserade produkter.

- Vi vill göra det enklare att välja vego och vi hoppas att vårt växande sortiment inspirerar till att äta det mer och oftare. De främsta anledningarna till att många väljer vego idag är av hälso- och hållbarhetsskäl, säger Sara Rosendahl, kategoriansvarig färsk vego på ICA.

Vegoentusiaster bjuds in till produktutveckling

ICA har startat Facebookgruppen ”Bäst på vego?” för att fånga upp det stora engagemang som finns bland vegoentusiaster och ta hjälp i produktutvecklingen.

- Syftet är att tillsammans med gruppen inspirera, diskutera, tipsa och ge varandra idéer kopplade till vegomat. Deltagarna bjuds även in till att vara med och utveckla nästa vegoprodukt. Det vinnande bidraget presenteras vecka 8 och produkten tas fram under 2019. Följarna i Facebookgruppen kommer kunna följa processen från idé till att den finns på butikshyllan, säger Sara Rosendahl.

Det finns ett stort intresse för vegoprodukter och vi ser att det ökar i hela landet och allra mest i södra Norrland.
Sara Rosendahl, kategoriansvarig färsk vego på ICA

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden