Hoppa till huvudinnehåll
Modefoton från kollektionen Co-Exist Story, samt inklippt tröja med texten "Speak up for animals"
Vegokoll

H&M lanserar den djurvänliga kollektionen Co-Exist Story

H&M släpper nu en kollektion med fokus på veganskt framtagna material som dun av blommor och växtbaserat läder. I kollektionen som godkänts av djurrättsorganisationen PETA finns bl.a. en tröja med texten ”Speak up for animals” för både barn och vuxna.

Under nästa vecka lanserar H&M sin djurvänliga kollektion Co-Exist Story. Kollektionen har godkänts av djurrättsorganisationen PETA och är tillverkad utan någon inblandning av djur i vare sig materialen eller processerna, det skriver H&M i ett pressmeddelande.

Istället för dun från fåglar används FLWRDWN, ett vegansk alternativ gjort på blommor, och istället för läder från djur använder kollektionen det växtbaserade alternativet VEGEA. Utöver att materialen är veganska är de även mer hållbara alternativ miljömässigt.

I kollektionen finns plagg både för barn och vuxna, bland annat en tröja med texten ”Speak up for animals”. I övrigt innehåller Co-Exist Story en blandning mellan 90-talsinspirerade festkläder och funktionella ytterkläder, bl.a. en kappa i fuskpäls av återvunnen polyester och en anorak i återvunnen nylon. Kollektionen innehåller även veganskt smink och djurvänliga accesoarer.

Co-Exist Story-kollektionen symboliserar vår pågående strävan på H&M att utforska innovativa alternativ till material från djur och samtidigt erbjuda våra kunder det senaste modet, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Kollektionen finns tillgänglig för hela världen på H&M’s hemsida och i utvalda butiker fr.o.m. den 4 november.

Sugen på att handla djurvänligt? I Djurens Rätts shop hittar du kläder, böcker, affischer, grejer till köket och massa annat skojigt! Samtidigt som du handlar stödjer du vårt arbete, bra va?

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden