Hoppa till huvudinnehåll
En växtbaserat burgare på ett bord med två flaggor i brödet dekorerat med havre och sojabönor runt burgaren.
Vegokoll

Havredals i samarbete med Phil's Burger

Havredals breddar sortimentet och lanserar växtbaserad färs och burgare, framtagna och producerade i Sverige av växtprotein och grödor från Sverige och norra Europa. Inledningsvis kommer produkterna att säljas till hotell- och restaurangkunder, men senare under 2022 även direkt till konsument. Phil’s är första gourmetburgar-restaurangen som väljer Havredals. Kedjan kommer att byta ut sin veganska burgare till Havredals på samtliga restauranger från mitten av maj.

Havredals har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde. Nu tar bolaget ett stort steg framåt och går in i en ny kategori. Med lanseringen av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs fortsätter arbetet med att erbjuda goda, hälsosamma alternativ till mejeri och kött.

Vi vill göra det lättare att ställa om till en mer växtbaserad kost. För att fler ska prova vegetariska alternativ räcker det inte med att det är nyttigt. Det måste vara gott, väldigt gott, säger Per-Johan Thörn, grundare Havredals.

Produktionen görs i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. Ingredienserna kommer idag från både Sverige och andra länder i norra Europa, men planen är att öka andelen råvaror från Sverige och Norden över tid.

Omställningen av livsmedelskedjan är avgörande för att vi ska kunna nå klimatmålen. Idag saknas produktion av många viktiga grödor i Sverige. Vi vill bidra till utvecklingen av svenskt lantbruk genom att alltid välja svenska ingredienser när det är möjligt, och öka andelen svenska och nordiska råvaror steg för steg. säger Per-Johan Thörn.

Phil’s är den första hamburgerkedjan som väljer Havredals växtbaserade premiumburgare. Samtidigt gör man om menyn med mer grönt, vegetariskt och växtbaserat.

Vår nya växtburgare från Havredals är så bra att inte bara veganer och vegetarianer kommer prova. Jag tror att även en inbiten köttätare skulle ge den ett väldigt högt betyg. Säger Lars Åkerlund, delägare och creative director Phil’s.

Havredals premiumburgare kommer att finnas i utvalda livsmedelsbutiker senare under 2022, med en bredare lansering planerad för 2023.

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden