Hoppa till huvudinnehåll
Omslag på den veganska bakboken "Från blogg till bord"
Vegokoll

Från blogg till bord - en vegansk coffee table book

Nu släpps en unik kokbok med veganska recept av matkreatörer från hela Sverige! Bloggare, restauranger och caféer från olika delar av Sverige har på ett generöst sätt bidragit med sina bästa recept på kakor och bakverk till denna nya smakrika och färgstarka kokbok. Bland moderna foton på bakverk och kolorerade vykort från förr hittar man runt 40 recept som vi är säkra på ska få den mest anti-veganen att bli nyfiken.

Skurupbaserade Thomas Hansson som är personen bakom idéen och formgivare av boken har ett nördigt intresse för kolorerade vykort från 1920–30 talet. Under åren har han samlat på sig åtskilliga mängder av vykort med framför allt motiv på fikastunder. Tillsammans med det unga förlaget Tekannan Förlag har det under senaste året skapats magi när boken har vuxit fram ”kak”bit för ”kak”bit. Vi tror att kombinationen med vykort från förr med överdådiga fikabord med dess serviser och sötsaker som var en fest i färg och form gifter sig på ett spännande sätt med dagens sätt att fånga godsaker på bild. Vi tror också att det ligger i tiden att samla alla kreativa matkreatörer runt om i Sverige i en klassiskt utformad kokbok som på sätt och vis kontrasterar starkt mot det annars så digitala samhället. Boken vänder sig till den som är självklar vegan, men också till den som kanske skräms av blotta tanken på veganska alternativ. Den vänder sig till de som vill införa mer veganskt i sin bakning och till de som har nära och kära som är veganer – men som man inte en aning om vad man ska bjuda dem på.

Tekannan förlag grundades 2016 och har tidigare gett ut den prisbelönta boken Penseldrag – en  bok om konstnären Kirke Ralph och poesiboken Vilddjur och vardagsromantik. Grundarna Catharina och Daniel Sanjay vill med sin småskalighet skapa förutsättningar för personliga böcker och spännande möten mellan författare, konstnärer och företag.

Medverkande
Linda Andersson Hafner – Picnic In A Tree – Kungsängen, Stockholm
Maggie Bergius – Maggies Skafferi – Vaxholm, Stockholm
Hanna Bergström – Hannas Vegan Kitchen – Helsingborg, Skåne
Erika och Jonas Frost – Open New Doors – Mjölby, Östergötland
Yvonne Hedberg – Healthcreator – Stockholm, Stockholm
Niklas och Christina Luthin – Cortado Coffeeshop – Halmstad, Halland
Emily van Ness – Emjoy it Raw – Halmstad, Halland
Elena Romanova – Healthies – Linköping, Östergötland
Niina Snijder – Vegan Niinja – Boxholm, Östergötland

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden