Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Färdigrätter från Vegme

Tillhör du också skaran som ständigt kämpar med matlådor? Nu finns veganska färdigrätter från VegMe! Det är vegobullar med mos, pasta bolognese och thaigryta. Ytterligare nyheter i sortimentet är en färsk formbar färs och en vegansk sriracha-bearnaise.

Färdigrätter är en del av vegovärlden som har växt långsammast - medan det finns en uppsjö av veganska korvar så finns det begränsat med veganska alternativ av färdigrätter. 

Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller idag är inte helt enkelt eftersom utbudet är så pass begränsat. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda fler alternativ och göra det enklare att äta mer grönt och klimatsmart, även när det ska gå fort, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

VegMe utökar även sitt ordinarie sortiment med två spännande nyheter – en sriracha-bearnaise och en formbar färs. Sriracha-bearnaisen är en uppföljare på VegMe’s redan populära veganska bearnaise, nu i en variant med extra hetta smaksatt med sriracha-chili. Formbar färs har blivit en vegansk trend och VegMe erbjuder nu en färsk variant med sin unika och smakrika umamismak. VegMe’s formbara färs är även helt glutenfri,

Färdigrätterna kommer att säljas på ICA, Coop och Hemköp samt inom kort även på 7-Eleven och Pressbyrån. Den formbara färsen kommer finnas tillgänglig för köp på Ica, Coop och CityGross och Sriracha bearnaisen på Coop och CityGross.

Färska färdigrätter omsätter över 700 miljoner och växer med 13 % årligen vilket visar på en stor efterfrågan som vi gärna vill bemöta*. Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter.
Linda Öhman, Marknadschef på VegMe

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden